Het beschikbaar houden van de enorme bladmuziekcollectie van Stichting Omroep Muziek vraagt de komende jaren nog de nodige inspanningen. Uw steun daarbij is onmisbaar. Met een bijdrage vanaf € 10,- per jaar bent u donateur van Muziekschatten. Als donateur ontvangt u de Muziekschatten Nieuwsbrief, blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en wordt u uitgenodigd voor bijzondere activiteiten van Stichting Omroep Muziek.

Ja, ik steun Muziekschatten en houd daarmee één van de grootste en waardevolste collecties bladmuziek van Nederland in stand. Naar het donatieformulier

Schenking aan een ANBI

Stichting Omroep Muziek is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat er geen schenkbelasting behoeft te worden afgedragen voor giften.

Wilt u ons steunen met een eenmalige of periodieke gift? Dit kan op een fiscaal aantrekkelijke manier: donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Voor donateurs van culturele ANBI's geldt vanaf 2012 een extra giftenaftrek. Wanneer u uw aftrekpost berekent, mag u uw gift verhogen met 25%. Per jaar is de verhoging maximaal € 1.250. Doet u zowel een gewone gift als een periodieke gift aan een culturele ANBI? Ook dan is het bedrag van de verhoging maximaal € 1.250. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie.

Tot 2014 mocht u een periodieke gift (voor de periode van minimaal 5 jaar, ook wel lijfrente geheten) alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris. Bij periodieke giften vanaf 2014 hoeft dit niet meer. U kunt kiezen of u de gift via de notaris wilt vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met de instelling of vereniging waaraan u de gift doet. Op de website van de Belastingdienst vindt u een aantal voorbeeldformulieren die voor de meeste situaties geschikt zijn. U kunt deze formulieren gebruiken om de overeenkomst vast te leggen.

Logo ANBI_3

 

 

Ja, ik steun Muziekschatten en houd daarmee één van de grootste en waardevolste collecties bladmuziek van Nederland in stand.

Ik steun Muziekschatten met het volgende bedrag.

(Minimaal € 10,-)

Mijn gegevens

Let wel: de steun van een donateur is belangeloos. Om bladmuziek digitaal te kunnen inzien en downloaden, dient u zich als lid te registreren en een bedrag van € 22,50 voor servicekosten te voldoen.